Glaswerken

Hoogwaardige veiligheidsbeglazing

Glazen deuren kunnen een ruimte afsluiten maar toch zichtbaar houden. Ze zijn een ideale oplossing voor wie zoveel mogelijk licht wil binnentrekken in de ruimte en woning. Een glazen deur biedt een discrete, moderne meerwaarde.

 

U kunt kiezen voor enkele of dubbele deuren, muurscharnieren of vloerscharnieren, zelfsluitende systemen, schuifdeuren…

 

Ook de mogelijkheden voor het basisglas zijn ruimer dan u denkt: u hebt keuze tussen helder, gekleurd of matgezuurd basisglas. Die kan dan verder gepersonaliseerd worden met zandstraling of hoogwaardige digitale druk.

 

Volglazen deuren worden steeds met hoogwaardige veiligheidsbeglazing gemaakt. Daarbij wordt ook specifiek aandacht geschonken aan de afwerking van de bevestigingspunten en deurgrepen.

 

Interesse? Contacteer ons voor meer info. Samen zoeken we naar de beste oplossing.

 

Vlakglas

Voor beglazing van gebouwen wordt nu standaard gekozen voor dubbel glas omwille van de isolatiewaarde, maar enkel glas of vlakglas wordt nog steeds toegepast in interieurs, bijvoorbeeld boven binnendeuren.

 

Ook hier is de keuze ruim: naast standaard glas is er ook mat glas, figuurglas, gelaagd glas, gekleurd glas, gehard glas, draadglas…

 

Contacteer ons voor de mogelijkheden.

Thermische isolatie

Een goed evenwicht tussen de hoeveelheid en kwaliteit van licht is van grote invloed op het comfort in een leefruimte. Dubbele of driedubbele beglazing laat zoveel mogelijk licht en energie van de zon in de woning toe en garandeert tegelijkertijd een goed niveau van thermische isolatie.

 

Ook hier zijn er heel wat creatieve mogelijkheden: gekleurd, gezandstraald, gelakt of matgezuurd glas…

 

Hieronder vindt u een deel van ons gamma.

Thermobel 0.8

Thermobel Advanced 1.0

Thermobel Top 1.1

 

 

Door de juiste keuze van glas kunt u ervoor zorgen dat isolatie, privacy en/of een goede akoestiek gegarandeerd blijven.

 

Wist u bovendien dat u figuren in uw glas kan verwerken, en zelfs foto’s erop kan laten afdrukken? Eindeloze mogelijkheden voor branding van uw kantoor of winkelruimte!

Geef kleur aan uw interieur!

Met gelakt glas kunt u een keuken, badkamer of woonruimte een extra luxueuze toets meegeven. Gelakt glas is verkrijgbaar in zo goed als alle mogelijke kleuren. U heeft bovendien de keuze tussen een matte of glanzende lak: voor een matte afwerking gebruiken we gezuurd glas.

De glaspanelen worden op de achterzijde gelakt en kunnen aan de muur verlijmd worden. Uitsparingen voor bijvoorbeeld stopcontacten kunnen eenvoudig aangebracht worden. Dit product is bovendien uiterst onderhoudsvriendelijk. Ontdek de mogelijkheden in onze fotogalerij!

Hardbare gelakte beglazing

Soms volstaat een gewone wandbeglazing niet. Vooral bij een warmtebron zoals een kookfornuis of een inbouwcasette waar grote temperatuurschommelingen voorkomen zijn sterkere glastypes nodig. Daarvoor gebruiken we hardbare gelakte beglazing. Deze thermisch behandelde panelen kunnen grote temperatuurschokken verdragen en zijn ook geschikt voor gebruik in buitentoepassingen.

Glazen vloeren en traptreden

Wilt u een echt wauw-effect? Overweeg dan om ook uw vloer of trap in glas uit te voeren. Voor het loopoppervlak gebruiken we dikkere, gelaagde veiligheidsbeglazingen die ingewerkt worden in een stevige staalstructuur.

Balustrades

Glazen balustrades passen bij elke architecturale stijl. Ze bieden een uitstekende veiligheid en functionaliteit terwijl ze het uitzicht vanaf de trap, het balkon of het terras niet hinderen. Volglazen balustrades, zonder gebruik van staanders of andere draagstructuren, zijn erg in trek en passen uitstekend in de huidige moderne architectuur.

Geef uw badkamer een moderne look!

Droomt u van een nieuwe badkamer? Een glazen douchewand of douchedeur kan alvast wonderen doen. Uw badkamer krijgt er meteen een moderne look door en wordt visueel groter. Douchedeuren zijn een plezier om te onderhouden omdat er weinig profielen bij te pas komen.

 

Ook hier kunt u kiezen tussen helder, gekleurd of gezuurd glas, voor een uitstraling die bij uw stijl en badkamer past. Wij maken en plaatsen uw douchewanden en deur volledig op maat in gehard veiligheidsglas.

Spiegels op maat

Tot slot lever en plaats ik spiegels op maat.  Laat ons weten welke afmetingen en afwerking u wenst (vb geslepen randen, uitsparingen, boringen,…) Desgewenst wordt de spiegel ook gemonteerd of ingewerkt in een meubel.

Heeft u vragen of wilt u een offerte ontvangen? Stuur ons een mailtje!